Østrig og EU

Den 23 september 1999 i New York erklærede Mileton Wolf, som har været amerikansk ambassadør i Østrig i mange år følgende:

Jeg kunne konstatere, at flere end 200.000 ungarnske frihedskæmpere og flygtninge ligesom hundredtusinde tjekker fik asyl i Østrig. Mellem 1955 og idag opnåede over en milion jødiske og andre asylansøgere asyl - en historisk bedrift i et land med 8 millioner indbyggere.

To uger senere den 3 oktober fandt valget til det østriske parlament sted, og alt er nu pludselig anderledes. Ovennævnte bedømmelse kan måske idag kun høres af Bayern og Schweits - ellers bliver Østrig behandlet som en paria Socialdemokraterne mistede 5 % af stemmerne og fik 33%. Haiders parti FPØ gik 5 % fem og dets stemmeandel forøgedes til 26,9%. De konservative ØVP gik 1,4 % tilbage. Der blev det efter lange sejlivede forhandlinger dannet den nuværende østrigske regering bestående af FPØ og ØVP. Alt er foregået efter demokratiske spilleregler. Man kan ikke bebrejde østrigerne noget som helst. Østrig er blevet en prøveklud for EU magtdemonstration.

Dette står nu soleklart for enhver

E= Ensretning U = Ufrihed

Idag Østrig, imorgen Danmark

Edita Scheller