Nedenstående artikel blev bragt som læserbrev i Jyllands-Posten den 7/1-01:

Udnyttelse af ulandene

af Ole Kreiberg

Der tales så meget fra EU's side om, at vi skal invitere den bedst uddannede og mest velfungerende del af arbejdskraften i ulandene til Europa, da der påstås, at der vil blive mangel på højtuddannet arbejdskraft i Europa i fremtiden.

Vores levestandard skulle være i fare, og den skal for enhver pris bevares også, selvom vi skal dræne ulandene for deres bedste arbejdskraft. Vi kommer nemlig i første række og ulandene i anden række. Tyskland har indført en lov, der gør det nemmere for især indiske IT-medarbejdere at få arbejde i Tyskland. På denne måde er Tyskland med til at bremse en ellers blomstrende EDB industri i Indien. Indien skal med andre ord vedblive med at være et uland, og vi i Vesten skal vedblive med at være førende også indenfor IT branchen.

Naturligvis vil en tilgang af IT-medarbejdere fra udlandet medvirke til at trykke de høje lønninger i IT-branchen, og det er helt sikkert her, at vi skal finde årsagen til, at arbejdsgiverne er så ivrige for at få mere udenlandsk arbejdskraft til landet.

Tilbage til undermenuen

Opdateret d. 11.12.2001